میلگرد آجدار
میلگردهای آجدار روی سطح خود دارای برجستگی یا شیارهایی هستند که به پیوند بهتر میلگرد و بتن کمک می کند. طبق استاندارد ملی ۳۱۳۲ ایران، میلگردهای آجدار باید حداقل دو ردیف آج عرضی با توزیع یکنواخت در دو طرف آج های طولی داشته باشند و آج های عرضی هر ردیف باید به صورت یک شکل در تمام طول میلگرد توزیع شده باشند.
میلگرد آجدار به سه دسته تقسیم میشود:
میلگرد آجدار مارپیچ یا همان میلگرد A2 (آج 340)
میلگرد آجدار جناغی یا همان میلگرد A3 (آج 400)
میلگرد آجدار مرکب یا همان میلگرد A4 (آج 500)
برای اطلاع از قیمت هر یک از این سه نوع میلگرد می توانید به صفحه قیمت میلگرد مراجعه کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر نیز می توانید با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید.
• میلگرد A2
میلگردهای A2 که به عنوان یکی از میلگردهای ساختمانی شناخته می شوند، کاربردهای مختلفی در این صنعت دارد. میلگرد A2 در خاموت و مش بندی ساختمان، اجرای ستون ها، تیرها و تیرچه های سازه های بتنی به کار برده می شود. به طور کلی در جاهایی که نیاز به شکل پذیری بالایی وجود دارد، میلگرد A2 نسبت به میلگرد A3 رفتار مناسب تری دارد. توجه داشته باشید که با اینکه عملیات جوشکاری روی این میلگردها امکانپذیر است اما توصیه نمیشود و بهتر است از جوشکاری آنها بپرهیزید.
• میلگرد A3
میلگردهای A3 به عنوان متداول ترین میلگردهای ساختمانی شناخته می شوند. از این نوع میلگرد در ساختمان سازی استفاده بسیاری می شود اما با توجه به اینکه میلگردهای A3 نیم سخت هستند و مقاومت کششی و تنش تسلیم آنها نسبت به میلگردهای A2 بیشتر است و نیز کمتر انعطافپذیر هستند، از این میلگردها به عنوان میلگردهای طولی در ستون ها و تیرها و میلگردهای تقویتی استفاده می شود.
به طور کلی به دلیل خم پذیری کمتر میلگرد A3 و در نتیجه ترد و شکننده بودن آن، از این میلگرد کمتر بهعنوان خاموت، دورگیر، سنجاقی و … استفاده میشود و عموما آرماتورهای A2 که نرم تر هستند برای ساخت مقاطع مذکور کاربرد دارند. همچنین میلگردهای A2 نسبت به A3 جوش پذیرتر هستند اما توصیه می شود برای اتصال میلگرد از جوشکاری استفاده نشود.
میلگرد A3میلگرد A4
کاربرد اصلی این میلگرد در ساخت بتن مسلح است. میلگرد A4 در ساختمان سازی هم از نظر اقتصادی به صرفه است و هم در این صنعت آسیب کمتری به محیط زیست وارد می کند. میلگرد A4 قابلیت استفاده در بیشتر مراحل ساخت یک ساختمان به جز دیوارهای برشی و قابهای خمشی/چرخشی را دارد. در حال حاضر تولیدات میلگرد کارخانه های فولادسازی کشور بیشتر از نوع A3 هستند تا A4، زیرا میلگرد A4 همچنان مصرف کمتری نسبت به میلگرد A3 دارد و در صنعت ساخت و ساز کشور بیشتر در ساخت سازه های عظیم و سنگین از آن استفاده می شود.
با این حال در ساختمان های عادی و سازه های بتن آرمه نیز بر حسب نیاز و با در نظر گرفتن امتیازات این محصول می توان از میلگرد A4 استفاده کرد. پیش بینی میشود با توجه به مزایای فوقالعاده و کاربردهای گوناگون میلگرد A4 نسبت به میلگرد A3 و همچنین دیگر انواع میلگرد به تدریج این میلگرد بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار گرفته و در اغلب ساختمانها از آن استفاده شود، چرا که این نوع میلگرد میتواند در عین افزایش استحکام سازه، هزینه پروژههای عمرانی را کاهش دهد که این مزیت قابل توجهی در بازار آهن آلات ایران (که با نوسانات قیمتی شدیدی مواجه است) محسوب می شود.
میلگرد A4