تحلیل هفتگی صنعت فولاد و بازارهای مالی شماره ۶۵

مقدمه

این تحلیل هفتگی با هدف ارتقاء و تسهیل دسترسی به اطلاعات تخصصی و معتبر در حوزه صنعت فولاد، که به‌عنوان یکی از سه صنعت برتر جهان شناخته می‌شود، تهیه و منتشر می‌گردد. بازرگانی آهن آلات نوین پارس، با رویکردی مسئولیت‌پذیر و اجتماعی، تلاش دارد تا سطح علمی و اطلاعاتی فعالان صنعت فولاد را افزایش دهد. تیم‌های تخصصی ما شامل کارشناسان مجرب در زمینه‌های جمع‌آوری اطلاعات بازار، تحلیل و آنالیز، طراحی و ویراستاری و تبلیغات، به‌طور مشترک این هفته‌نامه را منتشر می‌کنند. هدف ما، توسعه استانداردهای صنعت فولاد در کشور و فراهم آوردن دسترسی همگانی به اطلاعات قابل‌اعتماد برای تمامی فعالان این حوزه است.

نوسانات قیمت دلار؛ واکنش مثبت پس از حادثه بندر شهید رجایی

قیمت-دلار
 

همان‌گونه که در تحلیل هفته گذشته پیش‌بینی شده بود، قیمت دلار در محدوده ۷۹۴,۰۰۰ تا ۸۲۴,۰۰۰ ریال تثبیت شد و پس از رخداد ناگوار در بندر شهید رجایی، واکنش قیمتی قابل توجهی را شاهد بودیم که رقم ۸۳۲,۰۰۰ ریال را تجربه کرد. اگرچه مذاکرات هسته‌ای طی هفته‌های اخیر جریان داشته، اما تثبیت دلار آزاد زیر مرز ۸۰۰,۰۰۰ ریال به نظر دور از دسترس است. این امر نتیجه ترکیبی از شرایط پیچیده اقتصادی کشور، مستقل از تحریم‌های بین‌المللی است. نمودار تحلیل نشان می‌دهد که نوسان قیمت دلار در کوتاه‌مدت تا هدف اولیه ۹۶۰,۰۰۰ ریال ادامه خواهد داشت که موج دوم این ساختار قیمتی به شمار می‌رود (مشخص شده با مسیر آبی خط‌چین). پیش‌بینی می‌شود این روند حداقل تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ ادامه یابد.

ثبات نسبی قیمت سنگ آهن در برابر فشارهای جهانی

سنگ-آهن

نخستین ماه سال ۱۴۰۴ همراه با افت قیمت جهانی کامودیتی‌ها به واسطه آغاز جنگ تعرفه‌ای آمریکا به پایان رسید. اعلام تعرفه‌های جدید با هدف کند کردن رشد اقتصادی دنیا، تأثیر منفی بر بازار سنگ آهن و سایر کالاهای پایه گذاشت؛ اما تعویق ۹۰ روزه این جنگ تعرفه‌ای میان چین و آمریکا، به سرمایه‌گذاران اجازه داد تا بخشی از زیان‌ها را جبران کنند. با این حال، ابهامات پیرامون سیاست‌های تعرفه‌ای اتحادیه اروپا که می‌تواند به شدت بر تورم جهانی اثرگذار باشد، انتظار می‌رود نوسانات جزیی در قیمت سنگ آهن و دیگر کامودیتی‌های اساسی تا پایان تابستان ۱۴۰۴ ادامه داشته باشد (مشخص شده با خط چین آبی رنگ).

چشم‌انداز بازار داخلی میلگرد، پروفیل و لوله

بازار میلگرد:

با وجود رشد قیمت دلار در روزهای اخیر، رکود در بازار میلگرد و کلاف همچنان پابرجاست. معامله‌گران امیدوار بودند با کاهش نرخ دلار، قیمت محصولات فولادی نیز کاهش یابد، اما عرضه تلفیقی محصولات در بورس کالا مانع از کاهش قیمت‌ها شد. به همین دلیل انتظار می‌رود روند افزایش قیمت دلار تاثیر خود را بر بازار فولاد گذاشته و به مرور زمان شاهد افزایش قیمت میلگرد باشیم؛ هرچند افت تقاضا ممکن است در کوتاه‌مدت فضا را به سمت رکود تورمی سوق دهد.

بازار لوله و پروفیل:

مطابق انتظار، کاهش اولیه نرخ دلار منجر به کاهش قیمت لوله و پروفیل در بازار آزاد شد. با این‌حال، قیمت ورق گرم با توجه به نرخ دلار توافقی و قیمت‌های جهانی فعلی کمتر از ارزش ذاتی آن ارزیابی می‌شود. اما با افزایش اخیر دلار، پیش‌بینی می‌شود این هفته شاهد افزایش نسبی قیمت محصولات لوله و پروفیل باشیم.

بیانیه سلب مسئولیت

بازار فولاد تحت تأثیر عوامل متعددی مانند نوسانات قیمت مواد اولیه و تغییرات عرضه و تقاضا قرار دارد. در حال حاضر، قیمت میلگرد ساده، آجدار و کلاف در حال تغییر است و برای اطلاع از قیمت‌های به‌روز و خرید این محصولات، می‌توانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید یا به صفحه قیمت مراجعه کنید.

 

اشتراک گذاری:
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مقالات مرتبط